De leren jas is het kledingstuk voor dames en heren!

By  |  0 Comments

Mensen in dierenhuiden gehuld, dat is iets dat al gebeurt sinds mensenheugenis. Vroeger in de ijstijd droeg men warmen dierenvachten en nu duizenden jaren later dragen zowel de man als vrouw een leren jas. De eerste echte leren jas is ontworpen door Irving Schott. Deze man ontwierp een stoer motorjack en werd dan ook verkocht in de winkel van Harley Davidson. De jas kreeg de naam ‘Perfecto’ en was vernoemd naar de favoriete sigaar van Schott. Dat de leren jas een stoer imago heeft was toen al gelijk bepaald, want op sommige scholen werd het jasje verboden door de rebelse uitstraling. Dankzij de populariteit van dit leren motorjack, werden er steeds meer varianten ontworpen. Niet alleen meer voor mannen, maar ook voor vrouwen. Zeker in de jaren ’60 zie je een grote opmars bij leren jassen voor mannen en vrouwen.

Het model en imago van de leren jas verandert

Zoals we hierboven al aangeven was de eerste leren jas voor de consument een stoer motorjack, later kwam daar ook de regenjas bij. Nu tientallen jaren later zijn er wel meer dan honderd verschillende modellen. Voor de heren zijn het vaak stoere kortere modellen, die zowel in nette als casual variant verkrijgbaar zijn. Voor dames is er nog veel meer keus, lang of kort, strak of wijd en dan nog keuze uit bijna alle kleuren van de regenboog. Als je als vrouw op zoek gaan naar een leren jas, dan moet er van te voren goed onderzoek worden gedaan er is namelijk te veel keuze.
Naast jassen zie je ook steeds vaker giletjes en vesten van zacht leer voor dames. Het gebruik van leer bij dameskleding is dan ook geen hype meer, maar iets wat in de kledingkast hoort net als de jeans.

Combineren van casual kleding met leren jassen

De leren jas kan altijd op een stoere jeans, maar je kunt er veel meer mee. Denk bijvoorbeeld een aan een (fake) bond giletje die over het jasje gedragen wordt of schoenen die gemaakt zijn van exact hetzelfde leersoort. De matchende schoenen kan voor zowel dames als heren, net als een bijpassende riem. Leer is goed te combineren met andere kleding, al moet je soms wel even goed kijken of het echt samen kan. Opzoek naar jouw favourtie leren jas, kan dan eens op Bluegold.nl